Le fausaga o CNC lathe

I aso nei machining fanua, CNC lathes ua faʻaaogaina lautele i fanua eseese.O le faʻaogaina o lathes CNC e mafai ona aloese mai faʻafitauli e pei o le le lava o le faʻaogaina o le fausaga, le lelei o le teteʻe, ma le tele o le feteʻenaʻi o luga o luga.Ma o se fesoasoani tele e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le suiga ma faʻaitiitia le tau.

E tele ituaiga o lathes CNC, ae e masani ona aofia ai vaega e tolu: o le tino autu o le lathe, le masini CNC ma le servo system.

ck6150 (8)

1. O le tino autu o le lathe

 

1.1 Spindle ma le ulu

O le sao atoatoa o le CNC lathe spindle e iai se aafiaga tele i le saʻo o vaega masini, ma o lona malosi ma le saoasaoa o le suiga o loʻo i ai foi se aafiaga patino i le gaioiga lelei.Afai o le atigipusa pusa o le CNC lathe o se CNC lathe ma otometi faʻatonuga faʻatonuga faʻatonuga, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pusa spindle ua faʻafaigofie.Mo le lathe CNC toe fa'afo'i fa'atasi ai ma galuega fa'alua o le fa'agaioia o le tusi lesona ma le fa'atonutonuina otometi, o lo'o fa'apolopolo pea le ulua'i ulu.

1.2.Alavai ta'iala

O le taʻiala taʻiala o le CNC lathe e maua ai se faʻamaoniga mo le faʻaogaina o meaʻai.I se tulaga tele, o le ai ai se aafiaga patino i luga o le malo, saʻo ma le mautu o le lathe i le maualalo o le fafaga vave, o se tasi foi lea o mea taua e aafia ai le lelei o vaega gaosi.I le faaopoopo atu i nisi o lathes CNC e faʻaaoga ai ala faʻataʻavalevale masani, o le CNC lathes na gaosia e faʻataʻitaʻiga ua faʻaogaina ai ala taʻiala faʻapipiʻi palasitika sili atu.

1.3.Fa'ainisinia felauaiga

Se'i vagana ai le fa'aogaina o mea fa'aoga ma isi masini i se vaega o le fa'aulu, o le CNC lathe ua faia ni fa'afaigofie i luga o le fa'avae o le ulua'i filifili fa'asalalau masani.O le pusa uili tautau, pusa fafaga, pusa fa'ase'e ma le tele o ana masini fa'asalalau ua fa'aleaogaina, ma e na'o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fafaga tu'usa'o ma le fa'alava o lo'o taofia, ma le fa'aopoopoga i le va o le afi ta'avale ma le sikulima ta'ita'i (o nai lathe e le o iai. faʻaopoopo) ) e mafai ona faʻaumatia lana paʻu tua.

 
2. Masini fa'atonu numera

 

I le fanua o masini masini CNC, o le masini CNC o le autu lea o le masini masini.E masani lava ona talia le polokalame CNC machining na lafoina e le masini faʻapipiʻi mai le mafaufau i totonu, tuʻufaʻatasia e ala i le matagaluega poʻo le polokalama o le masini CNC, ma faʻatonuga faʻamatalaga faʻamatalaga ma faʻatonuga pe a maeʻa le gaioiga ma le gaioiga.O vaega ta'itasi o le masini meafaigaluega e galue ina ia mafai ona gaoioi i se tulaga maopoopo.

 

3. Servo faiga

 

E lua vaega i le servo system: tasi o le servo unit, ma le isi o le masini avetaʻavale.

O le servo iunite o le soʻotaga i le va o le CNC ma le lathe.E mafai ona faʻateleina le faʻailoga vaivai i le masini CNC e fausia ai le faʻailoga o le masini taʻavale maualuga.Faʻalagolago i le faʻatonuga na maua, e mafai ona vaevaeina le iunite servo i le ituaiga pusi ma le ituaiga analog.

O le teuteuga o le taʻavale o le polokalame lea o le gaioiga faʻainisinia o le faailo CNC ua faʻalauteleina e le iunite servo, ma faʻaulu le lathe e ala i fesoʻotaʻiga faigofie ma le aveeseina o vaega faʻafesoʻotaʻi, ina ia mafai e le laulau galue ona maua saʻo le fegasoloaʻiga o le ala, ma mulimuli ane faʻatautaia le manaʻomia. oloa e tusa ai ma manaoga.


Taimi meli: Sep-30-2022